pterygium nagelaandoeningen

Volgens de Natural Products Association, wordt 25 procent van alle volwassenen een soort van nagel schimmel of aandoening ervaren door de leeftijd van 40 jaar en dat aantal stijgt tot 50 procent na de leeftijd van 60. Hoewel nagelaandoeningen mensen met een onevenwichtige voeding of bepaalde ziekten kunnen voorkomen bij meer dan gezondere mensen, iedereen is in gevaar. Sommige aandoeningen, zoals Pterygium, maken zich heel duidelijk en moet worden behandeld door een arts.

Pterygium nagelafwijking wordt geïdentificeerd door littekenweefsel groeit over de bovenkant van het nagelbed, hetzij gedeeltelijk bisecting de nagel of geheel groeit over grote delen van de nagel, met mogelijk verlies van de nagel. Het kan worden weergegeven op zowel de vingernagels en teennagels. Pterygium wordt soms geassocieerd met een paarsachtige uitslag op de mond en de huid. Pterygium kan één enkele spijker of meerdere spijkers op het lichaam beïnvloeden.

Pterygium gevolg van trauma aan de nagel, hetzij van een operatie of een diepe snede op de nagel en het lichaam de productie van littekenweefsel het trauma herstellen. Andere oorzaken van Pterygium onder meer ondervoeding, reactie op chemotherapie en ijzertekort.

Een subset van algemene Pterygium nagelafwijking is Pterygium Inversum Unguis, waar de huid onder de nagel groeit naar voren en duwt uit onder. Het erfelijke of veroorzaakt door allergische reactie op chemische stoffen. De aandoening moet worden behandeld door een arts, de huid groeit naar voren wordt gevuld met bloed en zenuwuiteinden en als we terug onder de nagel geschoven, kan leiden tot verlies van bloed en extreme pijn.

Pterygium veroorzaakt door trauma of ziekte kan niet worden voorkomen, maar het is te behandelen met cortisone injecties of chirurgie (om het littekenweefsel groei te stoppen). Pterygium kan ook worden behandeld met lokale steroïden of anti-inflammatoire geneesmiddelen. Patiënten die al lijden aan bloedarmoede kan helpen bij de bestrijding Pterygium door te zorgen voor hun ijzerinname geschikt voor de eisen van hun lichaam ‘is (Pterygium is gekoppeld aan ijzertekort).

Nagels Magazine adviseert dat mensen met een vermoedelijke Pterygium nagelaandoeningen elk type nagel product (polish, remover) toegepast op hun nagels niet zou moeten hebben. Nagels zoals manicures wordt geadviseerd tegen elke vorm van polijsten van de nagels of snijden / duwen terug op de nagelriemen als het kan erg pijnlijk kan zijn, bloedingen veroorzaken of te verspreiden infectie. Pterygium zorgt ervoor dat de nagel plaat verzwakte en de druk worden uit manicure instrumenten kunnen ernstige schade veroorzaken.