rectale prolaps behandeling

Rectale prolaps is een pijnlijke aandoening waarbij de endeldarm valt uit de anale opening. Het veroorzaakt pijn bij zitten, en ongemak in vele andere bewegingen, alsmede. Een rectale prolaps kan ontlasting moeilijk te maken en leiden tot secundaire infecties van blootstelling. Er zijn diverse behandelingen voor rectale prolaps, alsmede werkwijzen voor het verlichten van pijn tijdens een verzakking.

Om de juiste behandeling ontwikkelen, bepalen van rectale prolaps. Een volledige prolaps omvat het gehele rectum draaien binnenstebuiten en uitsteken van de anale opening. Een mucosa prolaps betreft alleen het slijmvlies van het rectum en niet de eigenlijke wand van het rectum. Het derde type verzakking soms moeilijker te diagnosticeren dan de andere omdat het niet toegankelijk en patiƫnten niet zo vroeg melden. Dit is een interne prolaps, waarbij het rectum binnenstebuiten is gedraaid maar is niet uitsteken van de anus.

Zwangerschap, obesitas en harde ontlasting kan de stam die een verzakking veroorzaakt veroorzaken. Ouderen zijn meer vatbaar voor een verzakking zonder externe oorzaken, zoals hieronder.

In ernstige gevallen kan een chirurg eenvoudig proberen de rectale weefsel vervangt met een zachte, vochtige doek en druk uit te oefenen om het terug duwen in plaats.

Moderne prolaps operaties worden meestal uitgevoerd via laparoscopie, waardoor een kortere hersteltijd en minder pijn dan een volledige incisie. De chirurg verwijdert extra rectum lengte en vervolgens stelt de resterende colon aan het heiligbeen (het staartbeen).

Interne en mucosale prolaps vaak eerst behandeld met emollientia te proberen het probleem genezen zonder operatie. Het verlichten van de druk van ontlasting helpt om de spanning te verminderen in de rectale gebied, zodat de membranen zich goed kan aanpassen.

Artsen zullen vaak voorschrijven zalven en zalven zoals Voorbereiding H, en anti-inflammatoire geneesmiddelen en lokale verdoving te helpen verzachten de pijn van een rectale prolaps. Medicijnen aldus poging om het weefsel krimpen zodat het terugkeert naar zijn normale positie voorgeschreven.