redenen om overbites lossen

Overbeet – bekend als malocclusie aan tandartsen en buckteeth het publiek – wordt gekenmerkt door een kaak uitsteeksel dat de bovenste voortanden toebrengt aan de onderkant overlapt dan het normale bereik van de beweging. Dentistry.com wijst dat ongeveer 70 procent van kinderen ontwikkelen de aandoening enigszins, onbehandeld, overbites pas afgesloten volwassenheid. De complicaties die kunnen voortvloeien uit overbeet onderstreping geldige redenen voor patiënten om de behandeling van een tandarts, orthodontist of kaakchirurg te zoeken.

Malocclusie kan manifesteren op twee manieren. In een verticale overbeet, de boventanden aanzienlijk overlappen het onderste, horizontale overbeet heeft het bovendeel buiten stekende. Het uiterlijk van ernstig vooruitstekende tanden kan stress veroorzaken. Total Teeth waarschuwt voor patiënten die lijden aan zelfbewustzijn en een laag gevoel van eigenwaarde, maar benadrukt de website die fysieke risico opweegt tegen cosmetische problemen als het gaat om de vaststelling van de overbeet.

Kaakgewrichtsproblemen (TMD) worden soms aangeduid als TMJ (kaakgewricht) door tandartsen en patiënten, hoewel de laatste verwijst alleen naar de gewrichten van het gezicht. TMD richt zich op de problemen van de gezichtsspieren, de symptomen zijn onder meer hoofdpijn, oorpijn, spiervermoeidheid en gewrichtspijn. Dr. Barry C. Cooper van de TMJ / TMD website verwijst overbeet als oorzaak van TMD zeggen het wordt geassocieerd met “overclosure van de kaak en achterste druk in de TMJ gewricht naast het oor.” In de ernstigere vorm, een overbeet kan leiden tot migraine.

De scheefheid die overbeet kenmerkend kunnen bijdragen aan verschillende aandoeningen van de mond. De patiënt kan moeite poetsen en flossen, wat kan leiden tot een slechte adem en tandbederf die zich ontwikkelt tot tandvleesaandoeningen hebben. Bij ernstige overbeet, kan het zachte weefsel boven de monding schade door het schrapen van de onderste tanden oplopen.

Hoewel RightHealth noemt overbeet veroorzaakte spraakstoornissen zeldzaam, kan een lisp ontwikkelen bij sommige patiënten. Ernstige overbeet kan interfereren met kauwen, die de voedselinname en de spijsvertering in gevaar kunnen brengen. Een patiënt niet in staat om op te kauwen of slikken behoren kan gewicht problemen of verstikking risico geconfronteerd.

Overbeet behandeling begint typisch met een röntgenfoto van de kaak om de omvang van de aandoening. Bij lichte overbeet, keuze uit een overdag of ‘s nachts retainer beet guard, dagelijks gedragen om tandenknarsen te ontmoedigen. Een orthodontist kan tandsteunen gelden voor maximaal twee jaar, afhankelijk van de conditie van het gebit. In de meest ernstige gevallen, een kaakchirurg voert een orthognatische procedure – die kan oplopen tot $ 15.000 – die inhoudt dat het trimmen van de botten in de kaak of het inbrengen van pennen en schroeven aan de kaak in lijn te houden.