remedie voor dunner wordend haar te wijten aan de ziekte van Hashimoto

Haaruitval is een veel voorkomend symptoom van Hashimoto, een aandoening die de schildklierhormonen veroorzaakt in de war te krijgen, want het vernietigt de schildklier cellen. Het is de meest voorkomende oorzaak van hypothyreoïdie die zich in ongeveer 3,5 procent van de vrouwen en 0,8 procent van de mannen elk jaar, volgens endocrinologen, Stephanie L. Lee, MD, Ph.D, Sylvester Odeke, MD, en Steven B. Nagelberg, MD, in een artikel over Medscape.

Zodra uw schildklierhormonen zijn terug in balans, moet je haar beginnen te groeien terug. Schildklierhormoon vervangende, meestal met een medicijn genaamd levothyroxine (merknamen Synthroid of Levoxyl) is de standaard behandeling voor Hashimoto’s thyroiditis, volgens drugs.com. (Zie referenties 2) Het duurt ongeveer 90 dagen duren voor u om te zien of je haar terug groeit (hoewel je het eerder kunt zien). Laat uw zorgverlener weten als u geen verdikking van haar te zien, terwijl u extra medicatie nodig heeft;. In aanvulling op medicijnen, dan kunt u ook strategie├źn gebruiken om je haarzakjes te versterken, terwijl u wacht op de medicatie om te werken. Het masseren van het hoofd is nuttig in het brengen van bloed naar de hoofdhuid en het voeden van de haarzakjes. Het toevoegen van enkele olijfolie massage helpt om vuil en olie los te maken van de basis van het haar, die de groei kunnen remmen. Laat de olie in ‘s nachts en uit te spoelen in de ochtend. Probeer deze behandeling een keer per week, terwijl u in afwachting van de resultaten van uw medicatie behandeling.

Sommige mensen melden haaruitval voortgezet na het begin van de medicatie. Als dat het geval is, en uw arts gelooft u het nemen van voldoende medicatie, kan de haaruitval genetische of als gevolg van andere fluctuerende hormonen zijn. Als je haar verlies blijft, kunt u haarstukjes overwegen of weeft om cosmetisch verbeteren van uw uiterlijk.

Volgens, “Understanding Haaruitval” (zie referenties 3), kunnen haarverdikker ook helpen met dunner wordend haar. Misschien moet je proberen een aantal te vinden die je haar de beste dikker te vinden. Uw salon kan een lijn van haar verdikkingsmiddelen dragen, met inbegrip van Kerasome (die menselijk haar gebruikt als verdikkingsmiddel), Toppik en Couvre. (Zie Resources 1 en 2), Daarnaast kunnen sommige shampoos je haar helpen om dikker en gezonder uitzien. Nioxin behandelt zowel het haar en de hoofdhuid in het systeem dat veel gebruikers vinden dikker haar, volgens een studie gemeld op de website van de vennootschap. (Zie Resources 3)