remedie voor slaperigheid overdag

Slaperigheid overdag is een vervelende dagelijkse verstoring die interfereert met de dagelijkse activiteiten, wat resulteert in vermoeidheid, slechte besluitvorming en in ernstige gevallen, ongevallen. Gelukkig zijn er snel oplossingen te helpen bij de productie tijdelijk alertheid gedurende de dag. Het uiteindelijke doel is om leefgewoonten te veranderen en geheel te voorkomen slaperigheid overdag.

Cafeïnehoudende dranken zoals koffie, zwarte thee, groene thee, yerba mate, energierijke drankjes en zelfs frisdrank, al het stimuleren van de hersenen en geven een tijdelijke boost van energie. Vind de juiste aard van de cafeïnehoudende drank crashes of andere bijwerkingen te voorkomen. Voor velen is koffie te sterk, waardoor maagklachten en nervositeit. Voor anderen kan suiker een factor zijn, en energiek dranken en frisdranken worden vermeden.

Het is verrassend hoe effectief een 15-minuten pauze kan zijn. Slaperigheid overdag kan vaak worden veroorzaakt door de monotonie van hetzelfde te doen over en weer. Of het nu gaat staren naar een computerscherm of het rijden op een lange strook van de snelweg voor uren, kan de verveling vermoeiend geworden. Maak een wandeling buiten en nog wat frisse lucht. Als u slechts een paar minuten, opstaan ​​en strek je hele lichaam van de vingers om de armen naar de back – wakker je lichaam zal helpen wake up your mind.

Honger en uitdroging kan ook slaperigheid overdag aan te moedigen. Vul een fles water en af ​​en toe neem slokjes gehydrateerd de hele dag te blijven. Ook moet je niet overslaan op geen maaltijden zo laag bloedsuiker je moe en slaperig maken. Als je te druk om een ​​lunch pauze te nemen tijdens de dag, hebben een aantal gezonde, easy-to-eat snacks zoals noten, bananen, selderij sticks of touw kaas, in de buurt om Munch op.

Macht dutjes, kan bij voorkeur 15 tot 20 minuten van uw lichaam en geest op te laden. Als je de luxe te sluipen in een dutje tijdens de dag, luister naar je lichaam en verplichten maar houd het minder dan een uur – iets meer zal verstoren je ‘s nachts slapen regime.

Uiteindelijk is het belangrijk om te voorkomen slaperigheid overdag en Gelukkig zijn gemakkelijk remedies. Wees consistent met de tijd je gaat slapen en wakker. Het wordt aanbevolen volwassenen slapen acht uur per dag. Opwekken van slaap op een eerder tijdstip, overweeg dan het eten van een lichte, vroeg diner. Probeer dan een kopje rustgevende kruidenthee zoals pepermunt of kamille om uw zintuigen te ontspannen. In plaats van in slaap vallen op de televisie, die vaak de geest grijpt, probeer dan het lezen van een boek of het luisteren naar zachte geluiden of muziek. Tot slot, vasthouden aan een zich herhalend schema van het afwikkelen voor het slapengaan. Krijgen in de gewoonte van het afwikkelen zal helpen uw lichaam op natuurlijke wijze herinnert dat het tijd is om te slapen.