remedie voor ulcus hongergevoel

Een maagzweer is een zweer die zich vormt in de wanden van de maag of twaalfvingerige darm. Zweren van invloed zijn mensen van alle leeftijden, echter, maagzweren komen vaker voor bij vrouwen boven de leeftijd van 60 en darmzweren komen vaker voor bij mannen in de leeftijd tussen 30 en 50. zweren produceren een breed scala van de symptomen en kan veel veroorzaken van ongemak.

In 1982, twee wetenschappers uit Australiƫ die de Helicobacter pylori bacterie als de belangrijkste oorzaak van maagzweren. Deze ontdekking was zo belangrijk voor de medische wereld dat ze de Nobelprijs in 2005 werden toegekend voor de ontdekking. Conventionele denken is altijd geassocieerd met zweervorming levensstijl, zoals roken, drinken en stress, en ofschoon levensstijlkeuzen bijdragen aan de vorming van maagzweren, dan 80 procent worden veroorzaakt door H. pylori bacteriƫn.

Symptomen van maagzweren onder meer een branderig gevoel in de maag die kunnen schieten om de schouder en rond naar de achterkant, net als een hartaanval. De symptomen kunnen ook een opgeblazen gevoel, lichte misselijkheid, boeren en zure reflux. Een van de meest voorkomende symptomen is een knagende pijn die aanvoelt als “hongergevoel.” Deze pijnen worden vaak gekalmeerd door het eten en de meest plaatsvinden binnen een uur of twee na een maaltijd, of ‘s nachts. Er wordt aangenomen dat het zuur in de maag wordt verdund door het eten en verklaart waarom eten vermindert de pijn.

Er zijn een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen thuis om de “hongergevoel” in verband met maagzweren verminderen. Het eten van meerdere kleine maaltijden per dag zal het zuur in je maag verdund te houden. Bananen worden beschouwd als een van de beste home remedies, ze verminderen de hoeveelheid maagsappen en vacht het slijmvlies van de maag. Het sap van rauwe groenten is ook gunstig voor de behandeling van maagzweren.