risico’s van het eten van maden

Maden zijn fly larve. Hun kleine, witte, gelede, wormachtige lichamen zijn meestal te vinden op of in de buurt van hun voedselbron. Maden eten fecale materie, rottend voedsel en vlees tot een paar te noemen. Zij spelen een belangrijke rol in de voedselketen door ontleden rot biomateriaal en recycling bruikbare voedingstoffen in de aarde. Vliegen leggen tot 250 eieren op een bron van voedsel. Dan, de larven komen binnen 20 uur en ga verder te voeden. Hoewel maden soms worden gebruikt in de geneeskunde om debrideren en wonden te helen, zijn er risico’s verbonden aan de menselijke en dierlijke inname van maden. Myiasis verwijst naar een infectie van elk dier door maden of vliegen larven. Dit wordt meestal gezien in vee zoals schapen en runderen.

Menselijke of dierlijke inname van voedsel herbergen fly eieren kunnen intestinale myiasis veroorzaken. Zodra dit voedsel wordt ingenomen, kan de eieren maag van het dier zuur overleven op hun weg naar de darm, waar ze zullen uitkomen. Van daaruit kan de larven binnendringen en implantaat zich tot organen van de gastheer, waardoor inwendige beschadigingen zoals bacteriƫle infecties, sepsis en, indien onbehandeld, dood. Hoewel de larven zijn waarschijnlijk te vallen uit het lichaam, omdat zij gewoonlijk verpoppen in droge plaatsen, zou iemand het ervaren intestinale larven onmiddellijk een arts te raadplegen. Intestinale larven meestal behandeld met laxeermiddelen of albendazol, een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij de behandeling van verschillende worminfecties.

Externe myiasis treedt op wanneer de larven in het lichaam door middel van een opening of wanneer vliegen leggen hun eieren in open wonden, waar de larven voeden zich met rottend weefsel. Sommige soorten vliegen, zoals de schroefworm vlieg, ook bekend als “vlees eter,” ingraven in de huid te voeden met levend weefsel. Een individu of een arts kan handmatig maden uitpakken in een wond. Dit is een delicate procedure als larvale lichaam tijdens extractie kan breken en laat huidirriterende vloeistoffen in de gastheer. Een andere werkwijze om zich te ontdoen van een mens of dier wond maden is de made toegang van zuurstof af, gebruik vaseline. Hierdoor wordt de made opklimmen van diepere lagen van de huid gemakkelijker worden verwijderd. Vraag altijd het advies van uw arts, als een aantasting van de maden kan leiden tot huidafwijkingen, sepsis, bloedarmoede en zelfs de dood.

Maden zijn niet bekend bij voedselvergiftiging veroorzaken, per zeggen. In feite, in sommige kringen, krokant gebakken maden worden beschouwd als de hoogte van de avant-garde gastronomische. Dus, tenzij u genoot een sanitaire maggot op toast punt, het eten van maden is een riskante onderneming, want waar er maden, is er rottend voedsel. Als je merkt dat je het eten van rottend voedsel besmet met maden, bent u waarschijnlijk overgeven, maden en al. Dit komt waarschijnlijk door voedselvergiftiging veeleer de aanwezigheid van maden. Bij de behandeling van voedselvergiftiging, houden gehydrateerd en rustte. Over-the-counter medicijnen worden zelden nodig maar kan worden gebruikt als diarree of braken aanhoudt.