rol van DHT in libido

In het lichaam, dihydrotestosteron (DHT) als een van de meest potente androgene hormonen. De prohormoon testosteron neemt deze functie in de skeletspier weefsel. Testosteron, in weefsels rijk aan het enzym 5-alpha reductase (5-AR), omgezet in DHT. Deze weefsels omvatten het centrale zenuwstelsel (CZS), de huid en de geslachtsklieren. DHT toont verschillende effecten zijn in combinatie met andere hormonen. DHT vertoont over het algemeen een positief effect op de seksuele functie en sex-drive. Het mechanisme waardoor dit wordt bereikt resultaten uit een of een combinatie van routes.

DHT vormen nature in het lichaam van testosteron, vooral in androgeen afhankelijke weefsels naast spierweefsel. Wanneer testosteron binnenkomt neuraal weefsel, huid of endocrien weefsel converteert naar DHT onder de katalytische eigenschappen van 5-AR. In een 5-AR tekort milieu, zou voldoende hoeveelheden DHT niet worden geproduceerd, waardoor ernstige fysieke en fysiologische misvormingen.

De onderzoekers bestudeerden een aangeboren aandoening die DHT ontwikkeling beperkt bij kinderen. Pseudo resultaten van deficiëntie in het enzym 5-AR. Kinderen met de stoornis scherm “ambigue genitaliën en worden vaak opgevoed als meisjes.” Aan het begin van de puberteit, testosteron te verhogen zoals verwacht, terwijl DHT niveaus blijven belemmerd. Spierontwikkeling verloopt zoals gebruikelijk, maar de secundaire mannelijke geslachtskenmerken, zoals lichaam en schaamhaar groei, niet en ze hebben ook onderontwikkelde prostaat en penissen. Dientengevolge, de stoornis beïnvloedt de seksuele functie en libido.

Bij zowel mannen als vrouwen, een hoog niveau van oestrogeen tonen correlatie met verminderde zin in seks, terwijl hogere verhoudingen van androgenen zal resulteren in een verhoogd libido. DHT balanceert oestrogeenniveaus in het lichaam. DHT voorkomt oestrogeen handelen met weefsels door ofwel blokkeren androgene receptoren in het weefsel of blokkering RNA transcriptie nadat oestrogeen is gebonden aan de receptoren.

Een veel voorkomende misvatting over DHT blijft dat haar aanwezigheid in de prostaat veroorzaakt hypertrofie in dat weefsel. In werkelijkheid, bewezen dat hoge niveaus van oestrogeen correleren met hypertrofie van de prostaat. Oudere mannen hebben de neiging om hogere oestrogeen tonen aan androgeen ratio’s, dus kunnen ze prostaatvergroting beleven en verminderd libido. Dus hogere DHT dienen dergelijke problemen te voorkomen.

DHT positie als een zeer actieve androgeen hormoon veroorzaakt een toename van libido, met name bij personen toediening van extra hoeveelheden geneesmiddel. De remming van oestrogeen in het lichaam veroorzaakt de verhoging van het seksueel verlangen. Bij groeiende individuen, fungeert het secundaire geslachtskenmerken ontwikkelen.