shingles duur symptomen

Gordelroos is een pijnlijke huiduitslag veroorzaakt door het varicella-zoster-virus. Het herpesvirus veroorzaakt ook waterpokken, maar is niet hetzelfde type dat genitale of orale herpes (koortslip) veroorzaakt. De meeste mensen herstellen zonder complicaties.

Zodra een persoon waterpokken heeft gehad, blijft het virus in zijn lichaam in een latente vorm. Het kan activeren wanneer het individu onder zware stress ondervindt of een immuunsysteem deficiƫntie.

De volledige weergave van gordelroos symptomen duurt meestal zeven tot 10 dagen, maar blisters van een gordelroos huiduitslag kunnen drie tot vier weken, of zelfs langer.

Initial gordelroos symptomen vaak griepachtige. De persoon kan een hoofdpijn te ontwikkelen, lichte koorts en koude rillingen, spierpijn, misselijkheid, en haar ogen kunnen gevoelig zijn voor licht. Vroege gewaarwordingen op de huid verschijnen in een bepaald gebied en kan zijn jeuk, gevoelloosheid, pijn en tintelingen.

Het virus gaat door zenuwen en de uitslag meestal aan een zijde van het lichaam op een band van huid over een zenuw pad. Pijnlijke en soms jeukende blaasjes verschijnen in de komende paar dagen. De blaasjes uiteindelijk breken en vormen korsten, en beginnen genezing.

Pijn van gordelroos kan hangen twee tot drie maanden. Ongeveer 2 procent van de mensen hebben ernstige pijn langer dan een jaar, volgens Aetna InteliHealth.