spierspasmen met schildklier aandoening

Een van de minder bekende symptomen van de schildklier aandoeningen is spierkrampen. Aangezien spierspasmen door verschillende mogelijke oorzaken kan worden gebracht, is het niet vanzelfsprekend dat een schildklier aandoening betrokken kan zijn. Spierspasmen moet worden beschouwd, samen met andere symptomen die erop wijzen dat de schildklier niet goed werkt. Kennis van de aard van spierpijn en spasmen van deze aandoening kan mensen helpen beslissen wanneer medische consultatie te zoeken.

De schildklier bevindt zich aan de voorzijde van de hals en speelt een cruciale rol in de balans en de algehele gezondheid van het menselijk lichaam. Deze klier werkt in overleg met de hypofyse en de hypothalamus om het juiste niveau van schildklierhormonen om het lichaam bloeiende te houden bieden. Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van het hart, bloedsomloop processen, het metabolisme, cholesterolgehalte en psychisch evenwicht. Als de schildklier niet genereert het juiste niveau van hormonen, verschillende symptomen beginnen te verschijnen, zoals spierpijn en krampen, gewichtstoename, huidveranderingen en depressie.

Wanneer een spier onvrijwillig samentrekt en er niet in slaagt om te ontspannen, een spierkramp optreedt. Elke spier in het lichaam kramp ervaren. Spierspasmen wordt ook wel spierkrampen of “charlie horses” wanneer ze in de benen. Ze verschillen van een spiertrekkingen, dat een ruk gaat slechts een klein spier stippellijn vaak onmerkbaar. Wanneer een zenuw die is verbonden met een spier wordt veroorzaakt, het de spier spasmen.

Hypothyreoïdie geeft aan dat de schildklier niet produceert genoeg schildklierhormonen. Muscle pijn en spasmen zijn symptomen van deze aandoening. Andere symptomen zijn gewichtstoename, constipatie, depressie, verandering van de menstruatiecyclus bij vrouwen en vermoeidheid. De schildklierhormonen helpen hartschepen flexibel en gezond en onbehandelde hypothyreoïdie kan leiden tot een verhoogde bloeddruk te houden, waardoor hypertensie.

ziekte van Hashimoto wordt ook wel chronische lymfocytische thyroiditis. Het wordt veroorzaakt wanneer het immuunsysteem de schildklier. Deze ziekte kan langzaam vooruitgang en is de nummer een oorzaak van hypothyreoïdie. Gespierd symptomen zijn onder meer spasmen, stijfheid en tederheid, en hebben de neiging om vooral worden gevoeld in de heupen en schouders. Beenspieren voelen zich vaak zwak en gewrichten zwellen en opstijven.

Spierspasmen kan worden veroorzaakt door vele andere andere dan de schildklier aandoeningen oorzaken, waaronder uitdroging, lage calcium of magnesium in het bloed, nierfalen, alsmede algemene spiervermoeidheid. Zware inspanning draagt ​​bij aan spierspasmen wanneer de spier wordt overbelast. Gespannen of beschadigde spieren ook vaak kramp. Aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals ischias of een hernia vaak genereren spierspasmen.