symptomen en genezing van CMV-virus

Wanneer iemand lijdt aan een CMV-infectie, maar betekent dat hij verzonden is het Cytomegalovirus, een virus vergelijkbaar zijn met die herpes, waterpokken en gordelroos veroorzaakt. En net als deze andere virussen zullen CMV met een persoon altijd, gaat door intermitterende perioden van latentie en reactivering volgens de Mayo Clinic. Het is slechts binnen deze periode die iemand besmettelijk zou worden of althans de lichaamsvloeistoffen, zoals speeksel, bloed en urine, zal nu het virus bevatten en kan een ander individu infecteren. Als een persoon wordt geïnfecteerd met CMV, er zijn een paar symptomen die kunnen manifesteren in het individu.

Voor veel mensen geïnfecteerd met CMV, zullen ze een korte tijd ervaren, meestal aan het begin van infectie, waar ze zich vermoeid of uitgeput. Deze algemene gevoel van vermoeidheid is mild en zal het kort houden. Het kan ook leiden tot een aantal lichte zwakte die weg gaat als de vermoeidheid of uitputting verdwijnt. Meestal zal dit bepaald symptoom verward met een “bug” die kan gaan rond.

Een infectie van CMV kunnen ertoe leiden dat sommige mensen te lijden onder de symptomen van koorts. Nogmaals, dit symptoom is vaak verward met een “bug”, omdat een koorts veroorzaakt door CMV mild van aard zal zijn, normaal gesproken rond de 100 graden F, en kan aanzetten episodische nachtelijk zweten. Dit kan echter koorts een beetje langer dan de andere symptomen aanhouden.

Voor sommige mensen kan een infectie van het CMV virus lichte zwelling of ontsteking veroorzaken de klieren in en rond de hals. Deze zwelling gaat vaak gepaard met keelpijn, volgens de Mayo Clinic, maar de 2 niet exclusief aan elkaar. Net als de andere symptomen, zwelling van de klieren meestal manifesteert bij het begin van de infectie.

Net als een “fout” mensen eerst besmet met het CMV virus een zekere pijnen in het lichaam kunnen manifesteren. Dit kan tot stand komen als de gemiddelde pijn in de gewrichten of een algemeen ongemak in de spieren. Als je ooit de griep hebt gehad, weet je precies wat deze bijzondere symptoom voelt en zijn goed op de hoogte van hoe het kan worden verward met iets anders.

Als een baby zou worden geïnfecteerd met CMV, zou ze het symptoom in de vorm van een verkleuring van de huid vertonen. Voor sommige kinderen, zal zich als geelzucht die een vergeling van de huid en ogen. Voor anderen, zal zich als een uitslag die een verhoogd spoelen op de huid of paarse vlekken langs delen van het lichaam kan zijn.

Een ander symptoom dat een kind is besmet met het CMV-virus is de aanwezigheid van de aanvallen, die periodieke spasmen zijn, spiertrekkingen of schudden van het hoofd, ledematen of lichaam. Deze aanvallen zijn manier van reageren op de aanwezigheid van het virus, wat een abnormale impulsen of signalen in de hersenen die het lichaam vraagt ​​te reageren op deze manier te verzenden de hersenen. Dit virus kan ook leiden tot een kind wordt geboren met een laag geboortegewicht en kan negatieve invloed op de milt en lever.

Hoewel er geen werkelijke genezing van CMV, is er de mogelijkheid van behandeling, vooral wanneer bepaalde populaties, zoals baby’s en mensen met immuunstoornissen. De standaard vorm van behandeling zal een soort van antivirale medicatie. Deze medicijnen dienen om de ontwikkeling van het virus belemmeren, waardoor de effecten op het lichaam en persoon minimaliseren.