symptomen van autoimmuun leverziekte

Een auto-immuunziekte kan uiteindelijk vallen de lever en veroorzaakt auto-immune hepatitis, die ook autoimmuun leverziekte genoemd. Het immuunsysteem beschermt het lichaam door een aanval op virussen en levende organismen die niet thuishoren. Soms als gevolg van genetische aanleg, bacteriën, virussen, drugs of giftige stoffen, het immuunsysteem niet goed werkt en begint de eigen cellen van het lichaam aan te vallen. Wanneer het aanvallen van de lever, het heet hepatitis. Veel van de gevallen invloed vrouwtjes. In feite is het percentage ongeveer 70 procent vrouw en 30 procent man.

De ziekte is meestal zeer ernstig en verslechtert zonder behandeling. Het duurt vaak jaren en kunnen levercirrose, verharding en littekens en leverfalen veroorzaken. Het begint meestal in de kindertijd, maar kan elk moment beginnen. Vaak andere ziekten komen tegelijkertijd. Dit zijn type 1 diabetes, ontsteking van de bloedvaten van de nieren, ontsteking van de schildklier, graven ziekteverwekkende overactieve schildklier, een syndroom dat leidt tot mond, autoimmune anemie en droge ogen en colitis ulcerosa drogen.

Vroeg in de progressie van de ziekte kunnen er niet veel symptomen herkend. Soms is een uitslag of gewrichtspijn en buikpijn is aanwezig. Mensen kunnen beginnen te donkerder urine en licht gekleurd of grijs-gekleurde ontlasting opmerken. Braken kan ook optreden, samen met verlies van eetlust.

Aangezien de lever beïnvloedt, meer symptomen van cirrose voordoen. Deze omvatten geelzucht ogen en de huid, meer ernstige pijn in de gewrichten, spataderen in het bijzonder op het gezicht, braken en gewichtsverlies. Op dit moment, een lichamelijk onderzoek blijkt vaak harde knobbels op de lever.

Zodra het ernstig verzwakt de lever, zijn de symptomen van cirrose volledige geblazen. Vloeistof kan ophopen in de buik, een staat met de naam ascites. Er is vaak geestelijke verwarring bij de patiënt met schade die dit ernstig. Sommige vrouwen stoppen menstruatie.

Hoewel deze symptomen kunnen worden weergegeven, moet u een reeks tests om de werkelijke oorzaak te vinden. Soms hepatitis uit een antibioticum of ander medicijn veroorzaakt ook dezelfde symptomen. Om de andere oorzaken uit te sluiten, moet de primaire verzorger testen voordat u begint met behandelingen. Het is belangrijk om de exacte oorzaak te vinden en uit te sluiten schade als gevolg van medicijnen, zodat de behandeling geschikt is.

Bloedonderzoek en een lever biopsie nodig zijn om uit te sluiten andere soorten aandoeningen. De bloedonderzoeken omvatten niet alleen normaal bloed reviews hepatitis sporen, maar ook die welke autoantilichamen door het immuunsysteem te vinden.

Vroege opsporing en behandeling niet alleen stopt een groot deel van de schade, maar maakt het ook mogelijk het lichaam te herstellen en reverse de schade al gedaan. Artsen gebruiken corticosteroïden genoemd prednison en azathioprine voor de behandeling van de aandoening. Het onderdrukt het immuunsysteem en vertraagt ​​zodat de minimale effectieve hoeveelheid is belangrijk om te opdat zij het systeem in gevaar brengt. In bijna 70 procent van de gevallen, de ziekte in remissie gaat binnen drie jaar.