symptomen van een spastische darm aandoening

Spastisch colon is ook bekend als prikkelbare darmsyndroom. Het is een aandoening waarbij de grote en kleine darm spieren spasmen en spontane contracties. De onderzoeken geven aan dat deze aandoening treft bijna 20% van de populatie wereldwijd. Spastisch colon is een chronische aandoening het meest gezien in de mensen van Australië, Amerika, Nieuw-Zeeland, Canada en het Verenigd Koninkrijk. De symptomen variëren tussen individuen en de behandeling verschilt afhankelijk van de conditie.

Enkele van de voorkomende symptomen van spastische darm inclusief gas, krampen, diarree en constipatie. De symptomen kunnen verergeren tijdens de menstruatie, overmatige stress of door het eten van grote hoeveelheden vet voedsel. Continue pijn in de onderbuik is ook een van de symptomen van spastische colon. Plotselinge aanvallen kunnen elk moment optreden tijdens de nacht of dag en zal de slaap verstoren. Braken kan ook optreden vanwege misselijkheid.

Wanneer u een spastische darm, een teken van het probleem is dat na het poepen je nog steeds het gevoel dat je moet gaan. U kunt ook een ernstige krampen of buikpijn die alleen voelt zich beter nadat u naar het toilet. Sommige patiënten hebben ook diarree op verschillende tijdstippen van de dag en kan een dringende noodzaak om een ​​stoelgang te hebben.

Als u vermoedt dat u de symptomen die gepaard gaan met een spastische darm, zie een arts die je goed kan diagnosticeren en het creëren van een behandelplan. Terwijl je met de symptomen kon leven zonder behandeling, kan de buikpijn, frequente aanvallen van diarree en verstopping uw kwaliteit van leven te verminderen en moeten worden behandeld. De arts kan u testen op het probleem en zorg ervoor dat u niet lijden aan iets meer serieus, zoals darmkanker. Daarnaast kunnen ze in staat zijn om u advies over hoe u de symptomen door middel van een aangepast dieet en stress te verminderen maatregelen geven.

Krampstillend geneesmiddel kan worden voorgeschreven bij het symptoom is gerelateerd aan pijn. Loperamide helpt het probleem van diarree. Dicyclomine en Hyoscyamine kan worden gebruikt om de dikke darm spasmen ontspannen. De symptomen kunnen erger worden als sedativa en kalmerende middelen worden gebruikt om angst en stress onder controle.

Sommige patiënten van spastische darm worden afhankelijk van laxeermiddelen om terug te vechten tegen hun constipatie. Laxeermiddelen kan handig zijn wanneer het wordt gebruikt zelden, maar overmatig gebruik kan zwakte in de darmen, wat kan leiden tot meer ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Ook moeten patiënten voorkomen dat het gebruik van anti-diarree medicatie tijdelijke aanvallen van diarree geassocieerd met spastische darm te behandelen. Gaan heen en weer tussen deze behandelingen kan ernstige schade aan uw darmstelsel te doen. Een arts kan een verstandiger en veiliger manier van handelen te bevelen.