symptomen van herpes in mensen

Herpes is een seksueel overdraagbare ziekte die de mond en genitale regio beïnvloedt. Het is een ongeneeslijke ziekte, maar medicatie kan de kans op terugkerende uitbraken verminderen. Herpes kan vooral gevaarlijk zijn omdat veel mensen geen symptomen zullen ervaren en kunnen hun partners in gevaar te weten te zetten.

De herpes simplex virus, ook bekend als HSV, is het virus dat herpes veroorzaakt. Genitale herpes komt minder vaak voor bij mannen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, 1 op de 4 vrouwen en 1 op de 8 mannen hebben herpes in de Verenigde Staten.

Veel mannen die herpes hebben, zijn zich niet bewust dat ze de ziekte hebben opgelopen omdat ze zijn asymptomatisch. Echter, als de symptomen zich voordoen, de man zal waarschijnlijk merken zweren op de penis, billen, scrotum, dijen, anus of in de plasbuis. Het kan moeilijk en pijnlijk zijn voor mannen plassen, vooral als er zweren in de urethra. Andere symptomen die kunnen voorkomen omvatten spierpijn, koorts, hoofdpijn en gezwollen lymfeklieren in de liesstreek. De eerste uitbraak is meestal het ergste, met recidiverende uitbraken minder ernstig.

Er zijn 2 types van het herpes simplex virus, beide met verschillende oorzaken. HSV-1 veroorzaakt orale zweren, beter bekend als koortsblaasjes. HSV-1 kan worden veroorzaakt door kussen en ook door orale seks. Het treft meestal de mond, maar kan het genitale gebied van invloed zijn als orale seks betrokken was. HSV-2 wordt verspreid door huid-op-huid contact en door seksueel contact. Het is mogelijk voor de ogen besmet raakt als iemand een herpes laesie en wrijft hun ogen voor het wassen van de handen. Dit type infectie is bijzonder gevaarlijk, omdat het kan leiden tot blindheid.

Helaas is er geen remedie voor herpes. Echter, het onderhoud medicijnen zoals Famvir, Zovirax en Valtrex uw kans op een uitbraak te verminderen. Als je toch een uitbraak, terwijl op medicatie, moet je wonden sneller genezen, zal uw symptomen minder ernstig zijn en zul je minder kans op verspreiding van de ziekte om je partner te hebben.

De beste manier om te voorkomen dat besmet is door het niet hebben van seks, of het hebben van seks met slechts één persoon die je kent is niet besmet met het herpes virus. Als je al die betrokken zijn in een relatie en ze heeft herpes, draag een condoom om jezelf te beschermen. Als u niet wilt dat een condoom te gebruiken, zorg ervoor dat u voorkomen dat het hebben van seks terwijl ze een uitbraak, omdat de kans dat u het virus zeer hoog zijn in die tijd. Het is heel belangrijk dat ze zich bewust is van haar lichaam en kan u waarschuwen wanneer zij symptomen voelt opkomen.