symptomen van jicht in de vinger

Jicht artritis is eigenlijk een voorwaarde dat de verbindingen binnen een bepaald gebied van het lichaam beïnvloedt als gevolg van een opeenhoping van urinezuur, een vorm van afval, in het bloed. Meestal zal deze voorwaarde ontbranden iemands grote teen, maar ook andere delen van het lichaam zijn ook vatbaar voor jicht, inclusief de vingers.

Wanneer u jicht in de vinger, zul je meer dan waarschijnlijk lijden aan een ontsteking of zwelling in de gewrichten van de getroffen cijfer.

Deze ontsteking of zwelling veroorzaakt door jicht kan ook met zich meebrengen een zekere tederheid en gevoeligheid in het gewricht van de betreffende vinger.

Vaak wordt deze gevoeligheid en ontsteking zo groot dat het pijn of ongemak uitlokt in de gewrichten van de vinger zijn. Dit kan mild tot ernstige pijn, afhankelijk van de reactie van een persoon op het urinezuur.

Jicht kan aanzetten zekere mate van stijfheid of een vermindering van het bewegingsbereik binnen de vinger geplaagd door de aandoening.

U kunt ook beginnen te merken wanneer die lijden aan jicht in de vinger een bijna branderig gevoel in de gewrichten en spieren van de getroffen cijfer.