tea tree olie als een teek afweermiddel

De tea tree (Melaleuca alternifolia) is een boom die groeit langs de moerassige zuidoosten Australische kustlijn. Het werd voor het eerst ontdekt en in de moderne tijd genoemd door de 18e eeuw zeelieden, die wordt gebruikt om een ​​thee te maken uit de bladeren. Sindsdien is de olie uit de bladeren gebruikt voor de behandeling en genezing van een aantal ziekten. Een van de meest nuttige voordelen als een goedkope en niet-toxische tick middel dat kan worden gebruikt voor zowel dieren als mensen.

Tea tree olie wordt verkregen uit de bladeren van de boom middels stoomdestillatie of een soortgelijk proces. De twee belangrijkste ingrediënten gevonden in tea tree olie zijn cineole en terinen-4-ol. Het werkzame bestanddeel terinen-4-ol terwijl cineol wordt beschouwd als een onzuiverheid. Een kwaliteit olie heeft een hoge terinen-4-ol-inhoud en een laag gehalte cineole.

Een vinkje middel kan worden voorzien in zowel dieren als mensen gebruik theeboomolie als actief bestanddeel. Begin met een 2: 1 mengsel van uw favoriete basisolie, zoals amandelolie of jojoaba en water. Combineer dit in een spray fles met 2 oz. tea tree olie. Voor het beste resultaat, gebruik maken van een glazen fles. Oliën zoals tea tree olie reageren met plastic en kunnen leiden tot gevaarlijke chemische stoffen aan bloedzuiger in uw middel. Voor elk gebruik, schud de fles krachtig om de oliën goed te mengen. Bij de toepassing van huisdieren, wrijf de afstotende onder hun vacht, zodat deze hun huid bereikt.

Terwijl teek shampoo kan worden gebruikt voor de mens, is typisch een toepassing gereserveerd voor huisdieren. Verzamel 2 oz. van je favoriete huisdier shampoo, voeg 6-10 druppels tea tree etherische olie. Grondig wassen vacht van uw huisdier met behulp van deze shampoo, met speciale aandacht voor moeilijk bereikbare gebieden, zoals onder de staart, in hun oksels en tussen hun tenen. Laat de shampoo zitten voor ongeveer 10 minuten, of zo lang als je kunt krijgen je harige vriend stil te staan. Vervolgens, spoel de shampoo van het haar. Herhaal dit een keer per dag totdat je niet meer zien teken.

Tick ​​kragen helpen om teken van vergrendeling op uw huisdier te houden als het uit en over. Om een ​​niet-giftig tick collar met behulp van tea tree olie te maken, te beginnen met een gewone doek of nylon kraag. Volgende, maak een mengsel met behulp van 2 eetl. een olie zoals amandelolie en voeg 5-7 druppels tea tree olie. Voor kleinere huisdieren, zoals katten, kunt u een meer verdunde oplossing gebruiken. Breng de olie mengsel aan de kraag en laten inwerken in. Opnieuw aanbrengen van de olie mengsel twee keer per maand of vaker als dat nodig is.