tekenen en symptomen van colonkanker bij mensen

In 2005, de Centers of Disease Control and Prevention (CDC) meldde 72.007 mensen de diagnose darmkanker, en van hen, 26.781 bezweken. Een colonoscopie biedt het beste middel van vroegtijdige opsporing, maar wetende tekenen en symptomen van de dikke darm kanker bij mannen kan behulpzaam, zelfs levensreddend zijn.

Colonkanker kan darmverstopping, die optreedt wanneer de darminhoud vastlopen veroorzaken. Bijvoorbeeld kan iets fysiek blokkeren de darm, waardoor darminhoud passeert door. Of zonder verstopping, de darm eenvoudigweg niet goed functioneren.

Darmkanker kan buikpijn veroorzaken. Artsen benadrukken echter dat de intensiteit van de ontwikkeling van kanker is niet aan te geven. Darmkanker kan oplopen tot een vergevorderd stadium en veroorzaken slechts milde pijn in de buik of geen pijn.

Darmkanker kunnen twee verschillende soorten abnormale stoelgang veroorzaken. De eerste, melaena, een teerachtige zwarte kleur, en de tweede, hematochezia, heeft een roodachtige kleur. Darmkanker veroorzaakt over het algemeen hematochezia omdat, zoals kanker spreads, vormt poliepen. Poliepen zijn kleine hobbels op het oppervlak van de dikke darm, en hebben de neiging om bloed lekken in ontlasting van een patiënt.

Darmkanker kan veranderde stoelgang, met inbegrip van diarree veroorzaken. In de medische terminologie, diarree is geen waterige, losse, frequente ontlasting. De meeste gevallen van diarree zijn mild en snel verdwijnen, hoewel chronische diarree duurt een maand of langer. Diarree voor de duur van vier dagen kunnen medische aandacht nodig hebben.

Darmkanker kan onverklaarbaar gewichtsverlies veroorzaken. In tegenstelling tot opzettelijke gewichtsverlies, die voortvloeit uit een dieet of lichaamsbeweging, onverklaarbaar gewichtsverlies is tegen de wil van de patiënt. Samen met gewichtsverlies, kan darmkankerpatiënten bovendien ervaren een verlies van eetlust, slapeloosheid, aanhoudende vermoeidheid, maar ook frustratie, woede en verdriet.