tekenen en symptomen van de schildklier problemen bij adolescente meisjes

Terwijl hypothyreoïdie – met een traag werkende schildklier – is het meest voor bij vrouwen van middelbare leeftijd, kan leiden tot problemen met de schildklier gebeuren op elke leeftijd.

Een van de meest voorkomende symptomen van een onder actieve schildklier is vermoeidheid en gebrek aan energie. Echter, met een overactieve schildklier kan ook leiden tot spierzwakte en vermoeidheid omdat de stofwisseling wordt constant draait op overdrive.

Veranderingen in het patroon van de menstruatie kan hyperthyreoïdie aangeven, terwijl zwaardere menstruatie een teken van hypothyreoïdie kunnen zijn.

Onverklaarbaar gewichtsverlies kan een symptoom van een overactieve schildklier, terwijl gewichtstoename is gebruikelijk in hypothyreoïdie.

Degenen met een kader van actieve schildklier hebben vaak last van een droge huid, broze nagels en kunnen meer dan gemiddeld last van haaruitval.

Moeilijkheden met ademhalen of slikken kan knobbeltjes op de schildklier aan te geven. Vele malen, deze knobbeltjes zijn goedaardig, maar een medische check moeten worden uitgevoerd om uit te sluiten schildklierkanker.