tekenen en symptomen van de ziekte waterzucht

Waterzucht, ook wel oedeem, is een aandoening waarbij uw lichaam weefsels zwellen met vloeistof. Volgens Medline Plus, het gebeurt meestal in de benen, voeten en enkels, maar kan overal gebeuren, ook intern. Het treft vaak zwangere vrouwen en ouderen. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken evenals tekens, symptomen en mogelijke behandelingen als u lijdt aan waterzucht.

Het eerste teken van waterzucht is zwelling en wallen in de voeten, enkels, benen en eventueel het gezicht en handen. Volgens Huisarts, zal de huid boven de gezwollen gebied worden uitgerekt en glanzend. Als u op op het gebied, zal het een kuiltje te vormen veroorzaken en zal daar blijven gedurende enkele seconden. Volgens de Mayo Clinic, kunt u een uitgebreide buik te ervaren. Als u kortademigheid, moeite met ademhalen of pijn op de borst ervaren, is het mogelijk dat u longoedeem, die waterzucht in de longen hebben. De Mayo Clinic zegt onmiddellijk medische hulp inroepen als u een van deze tekenen of symptomen.

Waterzucht kan een aantal oorzaken hebben. Volgens de Mayo Clinic, het gebeurt wanneer kleine bloedvaten genoemd haarvaten lekt vloeistof na te zijn beschadigd of lijden overdruk. De nieren behouden dan extra natrium en water aan de storing haarvaten te helpen. De haarvaten dan meer vocht, die bouwt in de weefsels en veroorzaakt zwelling vrij te geven. Mogelijke oorzaken zitten of staan ​​in een positie te lang te veel eten zout voedsel, zwangerschap, bepaalde medicijnen, zonnebrand en problemen met interne organen zoals de lever, nieren en het hart.

Huisarts zegt dat de enige manier om waterzucht goed te behandelen is voor de behandeling van de aandoening die het veroorzaakt. Als waterzucht optreedt in je benen, moet je ze verheffen of slijtage steunkousen. Niet zitten of staan ​​voor lange periodes zonder de tijd nemen om periodiek rond te lopen. Beperk de hoeveelheid zout je eet. Uw arts kan een diureticum om de hoeveelheid water en zout in je lichaam te verminderen voorschrijven. Massage kan de zwelling en wallen te helpen als extreme temperaturen kunnen voorkomen. Het is het beste om te overleggen met uw arts goed worden getest en gediagnosticeerd voordat een behandeling opties op uw eigen.