tekenen en symptomen van een bipolaire stoornis in vierjarigen

Bipolaire stoornis is een psychische aandoening die ernstige stemmingswisselingen veroorzaakt. Kinderen en volwassenen met de voorwaarde, dat ook manische depressie wordt genoemd, kan ervaren periodes waarin ze zijn erg blij en actief en dan hebben perioden waarin ze zijn verdrietig en depressief. De meerderheid van de gevallen van een bipolaire stoornis te ontwikkelen als mensen in hun tienerjaren of vroege volwassenheid, volgens het National Institute of Mental Health. Wanneer 4-jarigen en andere kinderen de ontwikkeling van de aandoening, heet het early-onset bipolaire stoornis. Symptomen van de aandoening kan vaak in jonge kinderen dan bij tieners en volwassenen en kan vaak worden verward met die aandoeningen zoals attention deficit hyperactivity disorder.

Wanneer een 4-jarige met een bipolaire stoornis is het ervaren van een manische episode, of een periode waarin hij is gelukkig en blij, kan hij dom of op een manier die niet in overeenstemming is met zijn normale gedrag te handelen, praten al snel over een verscheidenheid van onderwerpen, hebben moeite met slapen nog geen tekenen van vermoeidheid te tonen, geven riskant gedrag, hebben moeite zich te concentreren of verblijven op de taak en hebben een korte bui. Voorbeelden van dit soort gedrag omvatten lachen of giechelen ongecontroleerd, zelfs in situaties waar het is ongepast, en het aangaan van gevaarlijk gedrag zoals springen van een dak omdat hij denkt dat hij kan niet worden gekwetst. Deze manische periodes kan enkele dagen of zelfs weken, en deze ongewone gedrag dat kenmerkend zijn voor de afleveringen zijn duidelijk gedurende de gehele periode duren.

Na een manische episode, een kind dat een bipolaire zal dan typisch ervaring een depressieve episode waarin haar gedrag is anders. De depressieve episode kan onmiddellijk na een periode van manie, of gedrag kan stabiliseren gedurende een periode van dagen of weken. Tekenen van een depressieve episode omvatten schijnbaar verdrietig, het ervaren huilbuien, gebrek aan interesse in normale activiteiten, zoals spelen, klagen over hoofdpijn of andere pijn en pijn, veranderingen in het eetpatroon, zodat hij het eten van te veel of te weinig, wordt geagiteerd of gemakkelijk prikkelbaar en veranderingen in het slaappatroon. Net als bij de manische episodes, kan depressieve episodes weken duren, met symptomen aanwezig door.

Kinderen die bipolaire kan ook ervaren stabiele periodes tussen manische en depressieve episodes. In deze tijden, zullen hun gedrag te normaliseren, en zij zullen niet de symptomen van een van beide manie of depressie. In veel gevallen zullen kinderen in een stabiele periode tussen episodes dezelfde wijze te handelen hoe ze deden voordat ze bipolaire stoornis ontwikkeld.