tekenen en symptomen van een uti & nierinfectie

De urinewegen, bestaande uit de blaas en de nieren, produceert urine en voert het uit het lichaam. Bacteriƫn kunnen krijgen in uw urinewegen, die een infectie van de urinewegen (UTI) veroorzaakt. Blaasontstekingen, de meest voorkomende vorm van UTI, zijn gemakkelijk te behandelen. Echter, als de infectie de nier bereikt, kan permanente schade veroorzaken.

Germs voer de urinewegen door de urethra, de buis die urine uit de blaas. Kenmerkend kiemen van de dikke darm, in de ontlasting, kan het gemakkelijkst worden in de urinebuis tijdens sex geduwd. Omdat vrouwen hebben kortere urethras dan mannen, ze zijn meer vatbaar voor aanbestedende een UTI.

Als u merkt dat u de drang om vaak plassen, maar kan niet verdrijven genoeg urine, kunt u een urineweginfectie hebt. Bovendien, als het brandt wanneer je naar de badkamer, en uw urine heeft een slechte geur om het, moet u uw arts te zien.

Uw arts zal antibiotica voorschrijven als een UTI wordt bevestigd door middel van een urineonderzoek. Neem de volledige dosis voor zo lang als uw arts aanbevolen. Stop niet met uw antibiotica, zelfs als u zich beter voelt. Het zal ook helpen om veel te drinken, want het zal het spoelen van de infectie en de pijn minder bij het plassen.