tekenen en symptomen van eierstokkanker na een hysterectomie

Eierstokkanker is de abnormale groei van de cellen in en rond de eierstokken. Kanker kan starten in de epitheelcellen die de eierstokken betrekking op kiemcellen die de eieren of het bindweefsel dat de eierstokken samenhoudt en produceert oestrogeen en progesteron. Soms, wanneer een vrouw een hysterectomie, artsen zullen de eierstokken achter te laten om haar te voorkomen dat vroege menopauze. Als een vrouw een hysterectomie heeft gehad, maar haar eierstokken intact zijn, kan ze nog steeds ontwikkelen eierstokkanker.

De symptomen van eierstokkanker kan nabootsen andere ziekten en de ziekte gaat vaak onopgemerkt totdat andere behandelingen falen. Volgens de American Cancer Society, de meest voorkomende symptomen zijn abdominale druk met volheid, zwelling en een opgeblazen gevoel. Er is ook urine urgentie, of de frequente behoefte om te urineren, en het bekken ongemak of pijn. Deze symptomen zijn aanwezig ongeacht of de vrouw een baarmoeder.

Een vrouw mag aanhoudende indigestie, gas of misselijkheid die niet reageert op andere behandelingen te ervaren. Ze kan onverklaarbare veranderingen in de stoelgang gewoonten, zoals constipatie of diarree. Of zij kan een verlies van eetlust of neiging ervaren om volledig snel voelen wanneer ze het eten. Een vrouw kan pijn tijdens het vrijen of pijn in de onderrug. Als de ziekte vordert zonder behandeling, kan ze last hebben van een aanhoudend gebrek aan energie. Omdat deze symptomen kunnen ook voorkomen bij vrouwen die cervicale kanker hebben, is het belangrijk om juiste diagnose krijgen.

CT scans, MRI en echografie abdominale alle detecteren de groei van tumoren op en rond de eierstokken. Deze tests kunnen detecteren of de tumoren hebben verspreid naar andere structuren. Een colonoscopie kan bepalen of tumoren in de dikke darm of het rectum. Een arts kan ook laparoscopie — inbrengen van chirurgische camera — de organen in de buikholte weefselmonsters voor biopsie en terugkijken. De arts kan ook gebruik maken van standaard tests zoals bloedwaarden en de lever panelen, om orgaanfuncties te testen. Hij kan ook een CA-125-test bestellen. Als het gehalte verhoogd, kan de aanwezigheid van baarmoederhalskanker geven.