tekenen en symptomen van hoge progesteron tijdens de zwangerschap

Progesteron spelen een zeer belangrijk onderdeel van de zwangerschap. De niveaus van progesteron in uw systeem kan helpen bij het bepalen ovulatie, conceptie en de voorwaarden van de zwangerschap. Uw niveau van progesteron kan helpen uw zorgverlener te bepalen specifieke tijden van je menstruele cyclus. Progesteron niveaus zal meestal blijven stijgen tijdens de zwangerschap. Als je progesteron stijgen, het kan ook leiden tot uw lichaamstemperatuur zo goed stijgen.

In het begin van de zwangerschap, is het volkomen normaal dat je progesteron levels te stijgen. Ze stijgen als de foetus groeit. Als je hoog genoeg niveau van progesteron, kan het eigenlijk je in slaap vallen. Ook kan een hoog niveau van progesteron je verstopt worden, omdat het vertraagt ​​het voedsel bewegen door je darmen, waardoor het moeilijker wordt om een ​​stoelgang hebben.

Tijdens de zwangerschap, zullen sommige vrouwen lagere niveaus van progesteron ervaren. Dit wijst meestal op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, miskraam en kan ook artsen helpen bewaken risicovolle zwangerschappen. Lage niveaus van progesteron wordt soms gezien bij vrouwen die toxemia later ontwikkeld in de zwangerschap. Soms lager niveau van progesteron vaak met miskramen gedurende de eerste 12 weken van de zwangerschap.

Uw progesteron niveaus zullen variëren vóór de zwangerschap en tijdens de zwangerschap. Gemiddeld zal de niveaus van progesteron voor de zwangerschap variëren 1-28 ng / ml. Van conceptie tot 12 weken van de zwangerschap, het normale bereik is gewoonlijk 9-47 ng / ml. Na de 12e week van de zwangerschap, het normale bereik van progesteron tussen 17-146 ng / ml. Zodra je 28 weken door middel van geboorte hebt bereikt, kan je progesteron niveaus variëren 55-200 ng / ml. Uw zorgverlener kan tests opdracht voor en tijdens uw zwangerschap aan uw niveau te bepalen.