tekenen en symptomen van hoge urinezuur

Hoge urinezuur (medisch bekend als hyperuricemie) kan ontstaan ​​als gevolg van hetzij een toename van purines die stikstofhoudende verbindingen die breken in urinezuur, of door een ziekte of andere aandoening, zoals kanker. Typisch urinezuur reist door de lever, in de bloedbaan, en hetzij uitgescheiden in de urine of wordt verwerkt in de darmen. Als uw lichaam produceert te veel urinezuur kunnen verschillende tekenen en symptomen verschijnen.

In sommige individuen met hoge urinezuurspiegels kan gekristalliseerde fragmenten van de zure verbindingen ontsteken, waardoor een aandoening bekend als jicht. Volgens mayoclinic.com, wordt jicht gekenmerkt door hevige pijn in de gewrichten, vooral in de knieën, voeten, polsen en handen. Hoewel deze acute pijn treedt vaak plotseling-meestal tijdens de nacht-en verdrijft, is het niet ongewoon voor personen met jicht lijden slepende ongemak. In sommige gevallen, volgens de bovengenoemde bron, gewrichten kunnen opzwellen en rood.

Soortgelijke hoe hoog urinezuurspiegels storing gewrichten kunnen veroorzaken, kan de aandoening ook een blokkering van de urineleider, de buis waar de urine wordt uitgevoerd van de nieren naar de blaas veroorzaken. Volgens OncoLink bij cancer.med.upenn.edu wordt ureter verstopping geassocieerd met een aantal onaangename symptomen. Deze omvatten oligurie (ongewoon kleine hoeveelheid urine productie), hematurie (bloed in de urine), oedeem (overproductie vocht in het lichaam), hoge bloeddruk (ook bekend als hoge bloeddruk), buikpijn, vermoeidheid en urine die deeltjes bevat materie of anderszins bewolkt.

Volgens chemocare.com worden hoge urinezuurspiegels ook geassocieerd met een verhoogd risico op nierproblemen. Deze omvatten nierstenen en in sommige gevallen-nierfalen. Volgens de bovenstaande bron, worden deze risico’s drastisch toegenomen als u een reeds bestaande aandoening, in het bijzonder nierinsufficiëntie, of een abdominale tumor, of als u het nemen van nefrotoxische antibiotica (die giftig zijn voor de nieren, maar ze kunnen ook gebruikt om te helpen reguleren van de nierfunctie).

Koortsachtige symptomen die resulteren vanwege de hoge urinezuur, zoals rillingen, hoge lichaamstemperatuur, en vermoeidheid, met een typische reeds bestaande aandoeningen. Volgens chemocare.com, tumorlysissyndroom-een neveneffect van kankerbehandelingen, vaak produceert urinezuur en bovengenoemde koortsachtige symptomen. Dit syndroom wordt gewoonlijk veroorzaakt door chemotherapie, maar kan ook worden veroorzaakt door steroïde behandeling. Andere symptomen kunnen zijn misselijkheid, braken, diarree en verlies van eetlust.