tekenen en symptomen van MS bij vrouwen

Multiple sclerose tast het centrale zenuwstelsel en symptomen kan mild, matig of ernstig. Ieder mens is anders beïnvloed — van af en toe een doof gevoel in de ledematen tot verlamming en blindheid. Vrouwen zijn twee keer zoveel kans als mannen te lijden aan MS, en tekenen of symptomen vertonen in het algemeen tot rond de leeftijd van 20 of 30. Hoewel niet dodelijk, kunnen de symptomen levensstijl en de kwaliteit van het leven van de lijder te veranderen. Volgens de statistieken van Brigham en Women’s Hospital, een leer filiaal van de Harvard Medical School, meer dan 350.000 mensen in de Verenigde Staten lijden aan MS.

Een ontsteking in de oogzenuw treft de meeste vrouwen met MS. Tekenen van een ontsteking onder wazig of dubbel zien en kunnen brengen op pijn of onvrijwillige oogbeweging. Andere oogproblemen ze tegenkomen zijn moeilijk na of het bijhouden met beide ogen en het gevoel van levenloze voorwerpen of het milieu te bewegen.

Naarmate de dag vordert, de MS-patiënt ervaart meestal malaise en vermoeidheid door het begin van de middag. Een koorts kan de vermoeidheid te begeleiden.

MS-patiënten kan een zwakte of zwaarwichtigheid in de armen en benen voelen. Soms zijn ze tintelen of een elektrische sensatie. Warmte kan dit probleem nog erger te maken, zodat in de zomer, moet MS-patiënten proberen te blijven in kamers met airconditioning en gebouwen om deze gevoelens te voorkomen.

Zwakte in de benen kunnen balans problemen en trillingen veroorzaken. Veel MS-patiënten ervaring jeuk, pijn en trillen in hun spieren, waardoor spasmen of een verstijving sensatie.

Urineren kan moeilijk zijn voor patiënten met multipele sclerose, omdat de drang om te gaan is er niet altijd. Dit kan lekkage te creëren, zodat mensen die lijden aan deze het toilet vaak moet gebruiken, zelfs wanneer ze niet hoeven te gaan. Sommige vrouwen met MS lijden aan constipatie of incontinentie van de darmen.

De meeste vrouwen met MS ervaren pijn als teken van de aandoening, hetzij voor een korte tijd of langer, en dit lijkt slechter met leeftijd. Een ander veel voorkomend probleem is seksuele disfunctie, iets dat bij meer dan 70 procent van de patiënten, volgens de statistieken van de Universiteit van Maryland Medical Center. Moeite met slikken, spraak- en gehoorproblemen, concentratieproblemen en stemmingswisselingen zijn alle voorkomende symptomen van multiple sclerose.

Bepaalde voorwaarden leiden tot symptomen bij vrouwen met multiple sclerose. Virale of bacteriële infecties kunnen het ontstaan ​​of verergering van de symptomen veroorzaken. Warmte, stress en fysieke trauma’s zijn ook bekend aan de symptomen van MS te bewerkstelligen.