tekenen en symptomen van terugkerende baarmoederhalskanker

Als u zijn gediagnosticeerd en behandeld voor baarmoederhalskanker, u duidelijk inzicht in de noodzaak om pro-actief in het omgaan met deze ernstige ziekte. Hoewel de herhaling van baarmoederhalskanker duidelijk ongewenst is, moet je op zoek naar tekenen van deze steeds op handen zijnde bedreiging voor uw gezondheid op lange termijn.

Cervicale kanker ontstaat in de baarmoederhals, het onderste gedeelte van de baarmoeder. De overgrote meerderheid van de tijd, vroege baarmoederhalskanker geen openlijke symptomen. Wanneer ze verschijnen, maar vertonen ze pijn, vaginale afscheiding, abnormaal bloeden of zwaardere periodes. Cervicale kanker is de derde meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen.

Terwijl de behandeling van baarmoederhalskanker is afhankelijk van de specifieke kenmerken van geval zijn er verschillende manieren om het te bestrijden. Typische behandelingen omvatten het gebruik van elektriciteit, cryotherapie of lasertherapie om kankercellen te verwijderen. Bovendien, een hysterectomie, of chirurgische verwijdering van de baarmoeder, een gemeenschappelijke procedure. Bestraling en chemotherapie zijn ook haalbare opties voor behandeling.

Als baarmoederhalskanker opnieuw verschijnt na een succesvolle behandeling, de prognose is positief, dus is het uiterst belangrijk alert op tekenen van recidief zijn. Verschijnselen zijn onder meer vaginale afscheiding, gelokaliseerde pijn in de heupen, onderrug of benen; onverwacht gewichtsverlies, en aanhoudend hoesten.

Als u een van de tekenen of symptomen van herhaling te ervaren, een afspraak met uw arts zo spoedig mogelijk. Wordt beschouwd als een hypochonder is een kleine prijs om te betalen voor zijn waakzaam over het detecteren van de hernieuwde opkomst van baarmoederhalskanker voordat er echte schade is gedaan. Pijn in de heupen, rug of benen kunnen wijzen dat de kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam, zodat er geen tijd te verliezen.

Vaak behandeling voor een tweede periode van baarmoederhalskanker is veel grondiger dan de eerste ronde. Het kan het verwijderen van de gehele reproductieve, waaronder de eierstokken en de vagina omvatten. Radiotherapie kan niet met zekerheid twee keer worden uitgevoerd, dus als u bestraling gekregen tijdens de eerste cervicale behandeling van kanker, zal een andere manier van handelen moeten worden beschouwd. Chemo gewoonlijk de voorkeursbehandeling in deze gevallen.