tekenen en symptomen van vocht rond het hart

De kern is omgeven door een dunne zak genoemd pericardium. Dit zakvormige structuur twee lagen gescheiden door een kleine hoeveelheid smeervloeistof. Pericardiale effusie is een medische aandoening waarbij fluïdum tussen de twee lagen toeneemt tot een abnormale hoeveelheid. Volgens het Journal of the American Medical Association, wordt pericardiale effusie veroorzaakt door een verscheidenheid van aandoeningen, waaronder infectie, kanker, radiotherapie, nierfalen en auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis en inflammatoire darmziekte. Als de vloeistof tussen de lagen langzaam toeneemt, mag u geen symptomen, maar de symptomen kunnen levensbedreigend worden indien de vloeistof snel opbouwt.

Pericardeffusie kan kortademigheid of ademhalingsproblemen veroorzaken. De Mayo Clinic meldt dat de ademhalingsproblemen kan verergeren wanneer u het inademen of liggen. De ademhalingsproblemen treedt op omdat de grote hoeveelheid vloeistof tussen de pericardiale lagen druk legt op het omliggende organen zoals de longen en het middenrif.

Volgens de Mayo Clinic, borstpijn komt meestal achter het borstbeen of aan de linkerkant van de borst. De pijn treedt op wanneer de vloeistof tussen de pericardiale lagen een bepaald niveau bereikt en de druk comprimeert het hart. Hoesten of slikken kunnen de pijn versterken. Zitten of voorovergebogen kan uw pijn op de borst te verlichten.

Omdat de weefsels uitgehongerd voor zuurstofrijk bloed, kunt u duizeligheid, vermoeidheid en zwakte, volgens de Mayo Clinic.

Volgens de Merck Manual Home Edition, kan de druk rond het hart te verhogen tot een punt dat het interfereert met het vermogen van het hart om bloed rond te pompen, waardoor je plots het bewustzijn verliezen of sterven.