tekenen van een overdosis op pijnstillers

Een overdosis treedt op wanneer een persoon met opzet of per ongeluk meer dan de aanbevolen of normale hoeveelheid van een medicijn. Overdosis pijnstillers heeft veel bekendheid gekregen door de jaren heen. Veel mensen realiseren zich niet, maar dat is het ook mogelijk om een ​​overdosis met gemeenschappelijke, schijnbaar onschuldige, over-the-counter pijnstillers. Specifieke borden worden geassocieerd met elk type pijnstiller overdosis, variërend van licht tot levensbedreigend.

Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zijn pijnstillers gebruikt meestal om kleine pijn en pijn, koorts, artritis en ontstekingen te verlichten. Tekenen van een NSAID overdosering kunnen bestaan ​​uit ademhalingsproblemen of langzame ademhaling, slaperigheid, braken, diarree, buikpijn en bloed ophoesten tegen mogelijke maag en intestinale bloeden. Flauwvallen, aanvallen of een coma kan ook voorkomen. Enkele andere kleine symptomen van een NSAID overdosering zijn hoofdpijn, duizeligheid, verwarring of agitatie. Voorbeelden van NSAID’s zijn ibuprofen (Motrin en Advil), Aspirine (Bayer), naproxen natrium (Aleve), ketoprofen (Actron) en celecoxib (Celebrex).

Acetaminophen (Tylenol) wordt op dezelfde wijze gebruikt om NSAID’s voor de behandeling van pijn, artritis en koorts. Overdosering symptomen zijn verlies van eetlust, buikpijn, misselijkheid, diarree, braken, zweten, stuiptrekkingen en coma. Te veel paracetamol kan ook leiden tot geelzucht en leverschade, omdat deze drug rechtstreeks de lever aantast. Paracetamol overdoses zijn een van de meest voorkomende wereldwijd vergiftigingen, volgens Drugs.com. Zonder snelle behandeling, kunnen zeer grote doses van deze pijnstiller en overlijden lever binnen enkele dagen.

Opioïden zijn een groep van voorgeschreven pijnstillers bestaande uit natuurlijke en synthetische opiaten worden gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn. Omdat deze drugs een gevoel van euforie te wekken, zij dragen het grootste risico te worden misbruikt. Gebruikers kunnen afhankelijk van deze pijnstillers te groeien en te lijden ontwenningsverschijnselen wanneer ze stopgezet, om deze reden dat ze over het algemeen voorgeschreven slechts voor de korte termijn verlichting van de pijn. Tekenen van een overdosis opioïden zijn klamme, koude huid, lokaliseren leerlingen, ernstige sufheid, verwardheid, trage of moeilijke ademhaling en convulsies. Aangezien veel opioïde pijnstiller formuleringen paracetamol bevatten ook andere overdosis risico’s omvatten schade aan de lever of falen. Enkele voorbeelden van opioïden zijn morfine (RMS en MS Contin), codeïne (Cocodomal en Paracod), hydrocodone (Vicodin en Lorcet), meperidine (Demerol), oxycodon (Oxycontin en Percocet), tramadol (Ultram) en fentanyl (Duragesic en Fentora) .

Als u of iemand die je kent vertonen tekenen van een pijnstiller overdosis, bel dan de National Poison Control Center op 1-800-222-1222. Het is 24 uur per dag, 7 dagen per week, te vergiftigen noodsituaties behandelen overal in de Verenigde Staten. Voordat u belt Poison Control, snel te bepalen een paar belangrijke stukken van informatie over de persoon die wordt overdosering, indien mogelijk. Noteer de persoon de leeftijd, het gewicht en de huidige fysieke conditie. De naam van de pijnstiller en de ingrediënten en sterke punten, het bedrag dat werd genomen en de tijd die werd genomen. Wanneer u Poison Control noemen, zal het u deze informatie vragen, opschrijven van tevoren zal versnellen het gehele proces.