tekenen van herpes op de penis

Als het gaat om herpes, kunnen de mensen zich veiliger voelen in de wetenschap dat genitale herpes komt minder vaak onder hun geslacht dan in vrouwen. Volgens de Centers for Disease Control, genitale herpes treft één op de acht mannen in vergelijking met een op de vier vrouwen. Echter, het ontmoedigende nieuws is dat als je herpes krijgt, je misschien niet eens weten dat het – meer dan 90 procent van de mensen zijn zich niet bewust dat ze besmet zijn met het virus dat herpes veroorzaakt. Tekenen van herpes op de penis kan vrij duidelijk zijn, vooral tijdens een primaire uitbraak, maar ze kunnen ook zo mild als undetected gaan.

Het herpes virus dat mensen treft hetzelfde bij mannen als in vrouwen, en wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus type 1 (HSV-1) of type 2 (HSV-2), hoewel de meeste gevallen van genitale herpes veroorzaakt het laatste type. Zodra u besmet, het virus zelf lodges in de ganglion (zenuw) het dichtst bij de basis van de ruggengraat, waar het sluimerend ligt tot het activeert. Men kan tekenen van herpes op de penis merken, maar zweren kan ook uitbarsten in de buurt van de anus en het scrotum, dijen en billen. Het is heel goed mogelijk dat tekenen van herpes op de penis zo mild dat je ze niet zult merken zal zijn – u kunt een uitbraak niet verkeerd interpreteren als een insectenbeet, schuren van een fietstocht, of een allergische reactie op condooms of zaaddodende pasta.

Herpes begint als pijnlijke letsels die meestal bestaan ​​uit kleine, waterige zweren samen gebundeld in clusters. De blaren uiteindelijk scheuren en vorm zweren, dan is schurft over en genezen zonder littekens. Volgens de Mayo Clinic deskundigen, is het mogelijk voor mannen om zweren, zowel op als in de penis en hebben – dit kan een ongewone ontlading veroorzaken. De eerste uitbraak van herpes is meestal de meest ernstige en vindt plaats binnen twee weken van blootstelling aan het herpesvirus. Vaak wordt de eerste uitbraak vergezeld van full-body symptomen die griepachtige aard zijn en kunnen omvatten hoofdpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, koorts en opgezwollen klieren in het gebied van de lies. Tijdens de eerste uitbraak, het is ook niet ongewoon voor een nieuwe groep blisters uitbarsten 5-7 dagen na de eerste. Volgens de CDC, de eerste uitbraak duurt meestal twee tot vier weken.

In 90 procent van de gevallen, genitale herpes is het resultaat van verdragsluitende HSV-2 door directe genitaal-to-genitaal contact. Volgens de Mayo Clinic, genitale herpes kan ook worden verspreid via orale seks. De HSV-1 virus dat orale herpes (ook wel koortsblaren of koortsuitslag) veroorzaakt kunnen worden doorgegeven aan een niet-geïnfecteerde seksuele partner, vooral bij orale laesies aanwezig zijn. Genitale uitbraken veroorzaakt door HSV-1 zijn doorgaans milder en korter, en resulteren in minder daarop uitbraken.

Na de eerste uitbraak, kunt u verwachten om vier of vijf meer te halen tijdens de nextYear – over het algemeen, zullen ze minder ernstig zijn. Als je duidelijke tekenen van herpes op de penis had, is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen, zodat uw diagnose kan worden bevestigd. Bloedonderzoek kan u vertellen of u herpes hebt, en zo ja, of het werd veroorzaakt door HSV-2 of HSV-1. Herpes kan niet worden genezen, maar er zijn orale antivirale medicijnen die de symptomen kunnen behandelen. De Mayo Clinic beveelt aan dat iedereen die seksueel actief met niet-geïnfecteerde seksuele partners of wie ervaart tal van herpes uitbraken nemen deze medicijnen per dag.

Als u een diagnose van herpes krijgen, is het belangrijk om toekomstige partners te beschermen. Volgens de CDC, meer vrouwen genitale herpes dan mannen omdat mannelijke naar vrouwelijke overdracht van het virus is waarschijnlijker. Inname van antivirale middelen kan sterk verminderen uw kansen op het passeren van herpes aan anderen, omdat deze het intomen van de snelheid waarmee het virus repliceert. Maar het herpes virus kan nog steeds asymptomatisch worden vergoten door kleine pauzes in je huid, zelfs als je niet de aanwezigheid van zweren mee. Gebruik condooms consistent en volgens de instructies, en te voorkomen dat het hebben van seks met niet-geïnfecteerde partners wanneer u een uitbraak.