tekenen van intraveneus drugsgebruik

Intraveneus drugsmisbruik, bekend als “schieten” in slang, meestal gaat heroïne, hoewel andere geneesmiddelen kunnen ook intraveneus worden toegediend. Heroïne misbruik kan worden gedetecteerd, hetzij door middel van borden op het lichaam van de gebruiker of door typische verslavend gedrag zoals grillige stemmingswisselingen, dwangmatig diefstal en knikt af. Gebruik van vuile naalden kan ook leiden tot krimp van hepatitis en HIV, omdat dan een fysieke symptomen die samen met de symptomen van verslaving presenteren.

Het meest duidelijk teken dat iemand met behulp van intraveneuze drugs is de aanwezigheid van “sporen”, wat betekent kleine rode vlekken, speldenprikken of blauwe plekken, meestal op de binnenkant van de ellebogen, de meest voorkomende plek om drugs te injecteren. Onthoud echter dat deze merken alleen niet het gebruik van heroïne te duiden; diabetici en anderen gebruiken ook naalden om gezondheidsredenen.

Heroïne is een zeer verslavende drug, wat betekent dat veel mensen die niet per se wilt worden gebruikt blijven gebruiken omdat ze het gevoel een fysieke behoefte aan is. Verslaafden die niet in staat om het geneesmiddel te verwerven wettelijk wenden zich vaak tot diefstal om hun verslaving te financieren. Iemand die voortdurend stelen, lenen of verkopen van zijn bezittingen, maar nooit lijkt te hebben geen geld kan worden verslaafd. Heroïneverslaafden zijn ook gevoelig voor “inslapen” onmiddellijk na een moeilijke situatie, wat betekent dat ze in een somnambulent staat die niet precies slaapt of wakker, maar waarvan zij kunnen niet worden opgewekt.

Langdurige heroïneverslaafden vertonen tekenen dat ernstiger dan die hierboven genoemd zijn. Hard-core verslaafden kunnen verliezen een groot deel van het gewicht en lijken ongezond dun. Hun huid kan op een bleke kleur en een tentoonstellingsruimte nemen daalde turgor, wat betekent dat als de huid omhoog wordt geknepen in een richel, het de neiging om er liever dan terug te keren naar een gladde toestand. Algemene gezondheid kunnen lijden als gevolg van een heroïneverslaving, wat resulteert in een slechte tanden, slechte spijsvertering en andere problemen. Veel van deze problemen worden verergerd of veroorzaakt door de persoonlijke verwaarlozing die vaak een gevolg is van verslaving, en niet door het geneesmiddel rechtstreeks.