tendinosis vs. tendinitis

Tendinitis en Tendinose zijn complicaties van de pezen. De symptomen zijn vergelijkbaar. De verschillen tussen de twee, terwijl subtiele definitieve hebben een afzonderlijke behandeling verdienen. Dus de mogelijkheid om de verschillen tussen tendinitis en Tendinose herkennen is noodzakelijk voor het voorkomen en genezen beide voorwaarden.

Tendinitis veroorzaakt door een ontsteking van de pezen, gewoonlijk veroorzaakt door een verstuiking waarbij de spieren van het lichaam verbinden met de botten. Pezen moeten bewegen en buigen soepel voor functionele beweging. Wanneer hun functie wordt onderbroken of verminderd, pezen geïrriteerd raken en beginnen te ontsteken. Ontsteking gaat meestal gepaard met een doffe of ernstige pijn en moeite met bewegen gewrichten en spieren.

Tendinose wordt gekenmerkt door degeneratie van de pezen. Meer in het bijzonder wordt veroorzaakt door degeneratie van het vezelmateriaal bekend als collageen, waarvan pezen worden gemaakt. Tendinose gebeurt meestal als gevolg van een verleden letsel. Het blijkt vaak lang na het letsel optreedt. De degeneratie van collageen veroorzaakt pezen te zacht en geleiachtig, wat uiteindelijk resulteert in pijn pezen slap en niet in staat om goed te functioneren te worden. Unlike tendinitis, Tendinose vaak moeilijk visueel te detecteren omdat het niet gepaard gaat met een ontsteking.

Laat de getroffen pees ruim de tijd om te rusten door op te houden enige fysieke activiteit die kan hebben veroorzaakt of verergert de ontsteking. Als de tendinitis is in de voeten en benen, verhogen ze. Neem ontstekingsremmende geneesmiddelen, zoals ibuprofen zwelling verminderen. Toepassen ijs op het getroffen gebied om pijn te verlichten. Als het mogelijk is, schrap het gebied door het aanbrengen van een cast of het verpakken van de huid in atletische tape om het gecomprimeerde houden.

Gebruik geen anti-inflammatoire medicatie niet nemen. Probeer om te bewegen en zoveel mogelijk gebruik maken van de betrokken pees zonder dat overmatige pijn. Dit zal bijdragen tot het verminderen van de degeneratie van collageen. Masseer de pees met ijs packs of zakken van diepvriesgroenten te helpen verlichten pijn. Seek fysiotherapie zo spoedig mogelijk; beschadigde pezen kunnen zijn in de behoefte van de therapeutische oefening of zelfs reconstructieve chirurgie.

Heeft pijn veroorzaakt door een tendinitis of Tendinose niet negeren. Het toepassen van onnodig geweld of fysiek uitoefenen van beschadigde pezen kunnen verergeren de symptomen. Wees geduldig. Het genezingsproces van pezen schade veroorzaakt door Tendinose kan omhoog van negen maanden. Vraag advies van een arts als de pijn blijft toenemen of u heeft hevige pijn zonder enige zichtbare tekenen van ontsteking.