thalamus symptomen van een beroerte

Een thalamus beroerte of bloeding is een potentieel levensbedreigende vorm van intracerebrale bloeding. Omdat snelle medische behandeling is de beste manier om permanente schade aan de hersenen te voorkomen, is het belangrijk om de symptomen van thalamische beroertes begrijpen.

Een thalamische beroerte ontstaat wanneer een bloedvat in een structuur in het onderste deel van de hersenen bekend als de thalamus plotseling scheurt. Dit veroorzaakt bloeden dat sijpelt in andere delen van je hersenen, schade aan cellen.

Mogelijke oorzaken van de thalamus een beroerte omvatten aneurysma, een hoge bloeddruk, eiwit deposito’s in je hersenen of een plotselinge hersenletsel.

De symptomen van een beroerte thalamus zijn de meest voorkomende in tijden van activiteit. Typisch, klachten komen allemaal tegelijk en vrij plotseling.

Veel voorkomende symptomen van een beroerte thalamus onder meer verlies van coƶrdinatie en evenwicht, gevoelloosheid, tintelingen, gezichtsverlamming, dubbelzien, hangende oogleden, hoofdpijn, misselijkheid, braken en moeilijkheden met spreken, slikken, lezen en schrijven. Sommige patiƫnten worden erg slaperig of volledig bewustzijn verliezen.

Soms is een operatie nodig om de gescheurde bloedvat dat de bloeding veroorzaakte verwijderen. Na een beroerte thalamus, is het gebruikelijk om de fysieke, beroeps- of logopedie nodig hebben.