vazallen: metaal vs. clear

Beugels zijn de meest voorkomende behandeling van verkeerd tanden te corrigeren. Zij werken door waar continue druk op de tanden teneinde de overgang naar een betere positie. Nadat de tanden hebt verplaatst, wordt een voorschot vaak voorgeschreven om te worden gedragen tot de tanden te regelen. Ze voorkomen ook een tandheelkundige terugval. Retainers gebruikt te worden gemaakt van metaal, maar nu is er een duidelijk alternatief.

Metalen houders worden gebruikt om de meest ernstige gevallen van tandheelkundige uitlijnfouten behandelen, maar goed zichtbaar en kan lelijk. De klassieke Hawley retainer werd ontworpen in de jaren 1920. Het is gemaakt van een heldere roze acryl en is voorzien van roestvrij stalen beugels die lus over de achterste kiezen om de houder op zijn plaats te houden. Een draad “boeg” houdt de voortanden op zijn plaats. Duidelijke houders zijn vervaardigd van een polypropyleen materiaal. Ze hebben betrekking op de tanden volledig en bevatten geen metalen onderdelen zijn dus veel minder merkbaar.

Metalen houders zijn minder kwetsbaar overduidelijk houders en kan worden aangepast door de orthodontist indien nodig. Maar metalen houders zijn omvangrijk en de metalen boog over de voortanden kan speech belemmeren. Clear vazallen zijn comfortabeler en fungeren als nachtwakers voor patiënten die hun tanden vermalen. Nauwkeurige montage is van cruciaal belang voor een heldere houders omdat ze later niet kunnen worden gewijzigd.

Zorgvuldige mondhygiëne is altijd nodig, maar vooral bij het dragen houders. Een studie van Dr. Jonathan Pratten van de UCL Eastman Dental Institute in Londen, gepubliceerd in “Letters in Applied Microbiology” in maart 2011 gevonden staphylococcus virus, waaronder MRSA, in de monden van 66,7 procent van de mensen het dragen van houders. Zij vonden ook candida in de mond van 50 procent van de mensen die vazallen droegen. Retainers moet dagelijks worden geborsteld om tandplak te verwijderen, met behulp van een speciale houder schoner. Clear pallen hebben behoefte aan een speciale borstel, omdat een tandenborstel ze kunnen krassen. Clear houders kunnen ook gekleurd of troebel worden.

Clear houders meestal duurder dan metalen houders te zijn, maar sommige kosten kunnen van verzekeringen worden verhaald. Clear vazallen zijn ook gevoelig voor scheuren en zijn makkelijk te verliezen, maar Dr. Paul Supan, een raad gecertificeerd orthodontist in Virginia, heeft geconstateerd dat ze meer populair bij jongeren, zo zijn veel meer kans om te worden gedragen dan de traditionele metalen retainer .