wortelkanalen vs. extractie

Hoorzitting “wortelkanaalbehandeling” of “extractie” mag rillingen over je rug. Er moet echter een slimme tandheelkundige patiënt logisch kijken naar de voors en tegens van elke dienst voor het bepalen welke procedure die hij zal kiezen. Samen met uw tandarts, vergelijk de basics, zoals de kosten van de procedures en het herstel opties, om te beslissen of een extractie of een wortelkanaalbehandeling beste bij u past.

De prijzen voor wortelkanalen variëren afhankelijk van wie de procedure doet. Meestal snijtand wortelkanaalbehandelingen kosten ongeveer $ 350 tot $ 540 en kies wortelkanalen kosten $ 520 tot $ 800. Als een specialist van de procedure uitvoert, de kosten omhoog gaan ongeveer 50 procent. Deze kosten niet inbegrepen het herstellende werk na het kanaal. De kosten voor extracties variëren van minder dan $ 100 tot meer dan $ 300, afhankelijk van de locatie en de ernst van de problemen. Overall, wortelkanalen zijn duurder dan aanvankelijk extracties. Maar de herstellende werkzaamheden van een extractie resulteert in een dure procedure overall.

Een tandarts kan extractie aanraden als je mond is overvol. Een extract is ook mogelijk wanneer het binnenste deel van de tand, de pulp, geïnfecteerd is geworden. Als de infectie ernstig is en antibiotica niet genezen, kan extractie de beste optie. Mensen die immune systemen hebben gecompromitteerd kan besluiten extractie, zelfs als de tand nog niet besmet is. Wortelkanalen kan ook voorkomen dat een infectie in de bloedbaan, maar kunnen geen oplossing voor een overvolle mond niet bieden.

Voor een wortelkanaalbehandeling, de tandarts röntgenfoto’s van de omgeving om de infectie te vinden en boort een toegang gat. Hoewel de tandarts meestal beheert een plaatselijke verdoving, kan de patiënt niet, ongeacht of een verdovingsmiddel wordt gebruikt omdat de zenuw is overleden voel geen pijn. Hij verwijdert de resten met bestanden en een oplossing, vervolgens vult de tand met medicatie infectie elimineren of onmiddellijk sluit de tand met een pasta. Sommige wortelkanaalbehandelingen vereisen meer dan een bezoek aan het opruimen van de infectie, maar sommige kunnen direct worden aangevuld na het kanaal, een eendaagse procedure. En winning, zal de tandarts een lokale verdoving of algehele narcose afhankelijk van de situatie en extracties nodig is. Ze kan weggesneden het tandvlees en bot voor het verwijderen van de tand met een tang, geheel of in stukken. In het algemeen zal een extractie meer pijn voor de patiënt dan een wortelkanaalbehandeling, waarvoor vaak steken en een herstelperiode meerdaagse veroorzaken. Ter vergelijking, kan de pijn van een wortelkanaalbehandeling is vergelijkbaar met het hebben van een tand gevuld zijn.

Na een wortelkanaalbehandeling, de tandarts bekroont meestal het tand om het te beschermen en te herstellen ten volle te benutten. De tandarts zal uw tand individueel met u bespreken. Veel wortelkanaalbehandelingen resulteren in een volledig functionerende tanden die duren voor een mensenleven. Voor een extractie, kan de tandarts willen u geschikt voor een brug, implantaat of gedeeltelijke kunstgebit. Met behulp van deze wordt voorkomen dat de andere tanden verschuiven en het herstel van meer functie om je tanden.